Ensimmäistä kertaa

Elersien sukuseura osallistui, tietääksemme, ensimmäistä kertaa Vantaan Seudun Sukututkijat ry:n XVI Kuulutko sukuuni -tapahtumaan 10.-11.10.2015. Sukuseurasta olivat kahden päivän aikana paikalla Tuija Ruoho-Airola, Liisa Rönnholm, Aki Rantamaa (Helsinki) ja Sirkka Oksanen (Vantaa). Loimaalta paikalle tuli myös sukuseuramme sihteeri Eila Nummila.

Tapahtuman laajuus yllätti ensikertalaisen. Osastoja oli 80 ja osallistujia arveltiin paikalla vierailleen ainakin 2000. Olimme silmät ja korvat auki sekä kuuntelemassa mielenkiintoisia luentoja. Kahden päivän aikana oli mahdollisuus tutustua myös muiden sukuseurojen osastoihin. Tapahtuman laajuuden lisäksi yllätti suuri kirjallisuuden määrä. Sukuseurat ovat julkaisseet suuren määrän kirjoja, myös muita kuin sukututkimuksia. Muutakin sukututkimukseen liittyvää kirjallisuutta oli runsaasti tarjolla.

Mitä ajatuksia tästä ensimmäisestä kerrasta syntyi? Huomasimme, että olemme ihan varteenotettava sukuseura ja toimintamme on vakiintunutta ja laadukasta. Toki uuttakin pitää matkan varrella löytyä perustoiminnan lisäksi. Osastomme osaamme ensi vuonna varustaa paremmin, koska tiedämme, mikä kiinnostaa osallistujia. Elersien sukuseura ei ollut myöskään tuntematon, ja mielenkiintoisia ihmisiä kävi keskustelemassa pöytämme ääressä. Pia Granroth, joka kuuluu Elersien sukuun, on tutkinut isänsä Carlssonien sukua ja äitinsä Wikstenien sukua, oli naapuriosastolla. Häneltä saimme hyviä ”käytösohjeita” ja sellaista tietoa, jota meillä ensikertaisilla ei entuudestaan ollut. Kiitos Pialle.

Tuija Ruoho-Airolalla oli mukanaan Genos-lehden numero no 4/1962, jossa on kamreeri Arne Ekmanin kirjoittama artikkeli Elersien sotilassuvusta, kuten hän sitä kutsui. Artikkeli on lisätty sukuseuran kotisivuille (elers.fi) luettavaksi.

Muiden sukuseurojen osastoihin tutustuessa syntyi ajatuksia uusista mahdollisista sukutuotteista, kuten juomalasit, lippis tai t-paita. Omat sukutuotteemme myös kiinnostivat muita kävijöitä, vaikka osasta meillä oli vain valokuvat.

Elersien sukuseura täyttää ensi vuonna 30 vuotta. Meillä on syytä juhlintaan ja jatkaa työtä sukututkimuksen parissa, nuoria ja tuoreita voimia tarvitaan tuleville vuosille. Sukuseuran toimintaa voi seurata kotisivuilta, elers.fi, tai Facebookissa, jonne Pekka Vihervirta on avannut meille oman suljetun ryhmän, johon sukuseuralaiset pääsevät mukaan keskustelemaan ja mielipiteiden vaihtoon.

Sirkka Oksanen
rahastonhoitaja

PS: sukutapahtuman kustannukset olivat 40,00 euroa